– När vi introducerade den här metoden och bildmaterialet som helhetsgrepp i klassen var verkligen alla barn med! Det är den stora skillnaden sedan tidigare. Motivationen har ökat i gruppen och även de som tidigare inte hängt med lyser upp och ögonen tindrar av glädje eftersom förståelsen infinner sig för alla. Det handlar också om att detta är ett så roligt sätt att arbeta, alla har kul, både elever och pedagoger!
Britt Bengtsson, lärare på Tuns skola. Läs hela artikeln på http://horisonten.io/2015/12/nytt-lyft-for-skolsverige/


LÄRANDE ANPASSAT TILL HJÄRNANS STYRKOR

Mappias vision är kreativ och mer effektiv inlärning för alla. 

Det finns idag en bred vetenskaplig förankring för att inlärning med hjälp av bilder både är effektivare och mer långsiktig. Mappia tar fram visuella läromedel som bygger på modern hjärnforskning. Fördelarna är

  • Bättre måluppfyllelse för alla barn, samtidigt som skolan blir roligare och mer kreativ
  • Möjlighet till inkludering i praktiken - enklare att inkludera elever med t.ex. dyslexi, NPF samt nyanlända i den ordinarie undervisningen

Prova gärna att ladda ner appen Mappia Multi på AppStore för att förstärka inlärningen av multiplikationstabellen - just nu är appen gratis!
(https://itunes.apple.com/bs/app/mappia-multi/id1037715029).

 

Om oss

Mappia grundades vid årsskiftet 2014/15. Vår metod, Mappia-metoden, är framtagen för att göra det lätt att lära med hjälp av bilder. Vi har hittills tagit fram konkreta verktyg inom matematik, svenska och engelska. Vi planerar att ta fram många fler verktyg som bygger på inlärning genom bilder, till exempel inom NO, SO och fler språk. 

Fastnar inte multiplikationstabellen? Lär med bilder istället!

Undervisar du i engelska? Prova att lära ut engelska språkljud med bilder

Fem minuter om hur hjärnan lär

Bli minnesmästare med vår nya Mappia Codes.  Du kommer aldrig mer att glömma ett årtal, en kod eller en födelsedag! 
Ladda ner för endast 20 kr:
https://itunes.apple.com/us/app/mappia-codes/id1116487634?...

Följ med Mappia in i klassrummet!

Visuell tallinje

Lär känna Mappias bildalfabet för tal genom att arbeta fysiskt med en lång tallinje (ca 2,5 m) för talen 0-29. Detta är en rolig och kreativ introduktion till talen 0-29, som bildar en naturlig brygga till 10-kompisarna och multiplikationstabellen. 

Lära språk med Bilder

Genom att arbeta med bilder blir det lättare att lära in glosor och meningar. Prova detta kreativa och roliga material, där du både får rita själv och använda färdiga klistermärken. 

Visuella 10-kompisar

Prova ett nytt och enkelt sätt att lära ut 10-kompisarna. Genom att arbeta konkret med bilder istället för abstrakta tal blir det enklare för eleverna att skapa en relation till matematiken. 
 

Visuell multiplikationstabell

Att lära sig multiplikationstabellen är ofta tidskrävande, och för en del barn upplevs det som "omöjligt". Genom att arbeta med bilder blir det enklare och roligare för alla.