Matteberget

Visuell matematik

  • Bilder som gör det lättare att minnas
  • Ett inkluderade äventyr för hela klassen
  • Förebygger räknesvårigheter
  • Synliggör viktiga strukturer

 

 

 

Bilder som stödjer minnet

I varje klass finns några elever som har svårt att automatisera grunderna i matematiken som tallinjen, 10-kompisar och multiplikationstabellen.

Mattebergets engagerande bilder och berättelser gör det möjligt att arbeta med siffror och tal på ett helt nytt sätt. Bilderna gör det både roligt och enkelt och får kunskapen att fastna.

Läromedlets visuella helhetsbilder skapar också en visuell förståelse som underlättar för eleverna att upptäcka matematikens mönster.

Matteberget används i helklass från förskola till årskurs 3. Det kan också användas specialpedagogiskt med äldre elever som behöver en nystart eller för elever i anpassad skola.

Läromedlet består av flera tryckta material samt en webbportal där det finns handledningar och berättelser att skriva ut. Läs mer här eller i vår webbshop.

Aktuellt

Vill du komma igång med Matteberget?

Vill du komma igång med Matteberget?

Delta på våra gratis digtiala kurser: 18 juni kl 15.00-16.30 eller 15 augusti kl 15.00-16.30. Amälan till info@mappia.se.

Kom igảng med Ljudens strand

Kom igảng med Ljudens strand

En kurs i två delar för dig som vill ha stöd att komma igång med Havsäventyrets del 1 Ljudens strand. Datum: Del 1 den 14 aug kl 14.15 -16.00 och del 2 den 9 okt kl 14.15- 16.00 via Zoom. Anmälan skickas till info@mappia.se

Kom igảng med The Boat Trip

Kurs Havsäventyrets del 2 Bokstavsön

En kurs i två delar för dig som vill fortsätta med Havsäventyrets del 2 Bokstavsön i åk 1 eller special-pedagogiskt. Datum: del 1 den 13 aug kl 14.15-15.30 och del 2 den 8 okt kl 14.15-15.30 via Zoom. Anmälan skickas till info@mappia.se

Kom igảng med The Boat Trip

Kom igảng med The Boat Trip

En kurs i två delar för dig som vill ha stöd att komma igång med The Boat Trip. Datum 3 sept kl 14.15-15.30 och del 2 den 12 nov kl 14.15-15.30. Anmälan skickas till info@mappia.se

Du kan beställa Mappias digitala läromedel via Skolon

Du kan beställa Mappias digitala läromedel via Skolon

Nu finns The Boat trip att beställa!

Nu finns The Boat trip att beställa!

Vårt helt nya läromedel för engelska finns att beställa i webbshopen eller via Läromedia. The Boat trip bygger vidare på Havsäventyret och kan användas från årskurs 1.

Ladda ner våra digitala spel

Ladda ner våra digitala spel

Våra digitala spel finns att ladda ner i App Store och Play Butik, prenumerationen beställs i webbshopen eller via Läromedia.

Läromedia

Läromedia

Våra läromedel finns att beställa via Läromedia.