Matteberget

Visuell matematik

  • Bilder som gör det lättare att minnas
  • Ett inkluderade äventyr för hela klassen
  • Förebygger räknesvårigheter
  • Synliggör viktiga strukturer

 

 

 

Bilder som stödjer minnet

I varje klass finns några elever som har svårt att automatisera grunderna i matematiken som tallinjen, 10-kompisar och multiplikationstabellen.

Mattebergets engagerande bilder och berättelser gör det möjligt att arbeta med siffror och tal på ett helt nytt sätt. Bilderna gör det både roligt och enkelt och får kunskapen att fastna.

Läromedlets visuella helhetsbilder skapar också en visuell förståelse som underlättar för eleverna att upptäcka matematikens mönster.

Matteberget används i helklass från förskola till årskurs 3. Det kan också användas specialpedagogiskt med äldre elever som behöver en nystart eller för elever i anpassad skola.

Läromedlet består av flera tryckta material samt en webbportal där det finns handledningar och berättelser att skriva ut. Läs mer här eller i vår webbshop.

Aktuellt

Gratis föreläsning om Matteberget

Gratis föreläsning om Matteberget

Den 5 december kl 14-15.30 via Zoom. Föreläsare är Helena Borges från Mappia och Anna Maria Eriksen som är Speciallärare och Förstelärare i matematikutveckling på Staffanskolan i Gävle. Anmälan till info@mappia.se

Kom igång med The Boat Trip

Kom igång med The Boat Trip

Gratis kurs i två delar för att komma igång med The Boat Trip. Del 1 den 20/9 kl 14-15.30 och del 2 den 22/11 kl 14-15.30. Skicka anmälan till info@mappia.se. Varmt välkommen!

Ny kurs och Coachning

Ny kurs och Coachning

Kom igång med Havsäventyret i höst! Anmäl dig till vår kurs som är vid två tillfällen del 1 den 30/8 kl 14-15.30 och del 2 den 18/10 kl 14-15.30. Skicka din anmälan till info@pluggamedbilder.se

Nu finns The Boat trip att beställa!

Nu finns The Boat trip att beställa!

Vårt helt nya läromedel för engelska finns att beställa i webbshopen eller via Läromedia. The Boat trip bygger vidare på Havsäventyret och kan användas från årskurs 1.

Ladda ner våra digitala spel

Ladda ner våra digitala spel

Våra digitala spel finns att ladda ner i App Store och Play Butik, prenumerationen beställs i webbshopen eller via Läromedia.

Läromedia

Läromedia

Våra läromedel finns att beställa via Läromedia.

Pågående kurs Ljudens strand

Pågående kurs Ljudens strand

Tre tillfällen via Zoom 7 juni, 6 sep, 15 nov, kl 14.00. Anmälan är stängd.

Pågående kurs Bokstavsön

Pågående kurs Bokstavsön

Tre tillfällen, via Zoom 16 maj, 5 sep, 14 nov kl 14.00. Anmälan är stängd.